Események


Ipoly Kupa

2008. május 4.

 

A Balassagyarmati Modelező Egyesület a Nógrád Megyei Modellező Szövetséggel harmadízben rendezte meg Pöstyénpusztán az Ipoly Kupa elnevezésű szabadon repülő versenyét. A fő kategória az F1-K, de minősítési jelleggel más kategóriák is versenyeznek. A májusi első fordulón a csapat vándordíj átadására kerül sor, ezt a rendező balassagyarmatiak nyerték. A májusi és az augusztusi két forduló összesített eredménye alapján lehet egy év időtartamra elnyerni az Ipoly Kupát. A májusi veseny részletes eredményei itt találhatók.

 


II. Ipoly-parti Repülőnap

2008. június 21.

Idén másodízben rendezték meg a balassagyarmati repülőtéren a repülő napot. A résztvevő légi járművek többsége a MALÉV Aero Club állagába tartozott. A repülőgépes bemutók, és a párhuzamos rendezvények -gyerek műsorok, könnyűzenész fellépők, rendörkutya és haditechnikai bemutatók- nagy számú közönséget vonzottak. A rendezvény csúcspontja Veres Zoltán műrepülő európa bajnokunk bemutatója volt. A műsor után egy üzemenyag készlet kiegészítés erejéig a közönség örömére leszállt. A gépből kilépve a nézők vastapsa fogadta. Még arra is jutott ideje, hogy egy rögtönzött közönség találkozó keretében jó pár kérdésre válaszoljon. Búcsúzóul egy háton áthúzás után Érsekújvárra repült, hogy színvonalas műsorát bemutassa a felvidéki közönségének is.

 


Ipoly Kupa II. forduló

2008. augusztus 30.


Az MMSZ versenynaptárában meghirdetett időpontban kedvező időjárási körülmények között került sor az Ipoly Kupa II. fordulójára. A versenyen Gólya típusú sikló modellekkel igen fiatal versenyzők is rajthoz álltak. Az modelljeik mozgó oldalkormánnyal és termikfékkel is rendelkeztek, ezért az alap modell "de luxe" változatának tekinthetők. A z F1-K főkategória veresenye az első döntőnben eldőlt. Egy évig az Ipoly Kupát Szilágyi György őrzi.


 

 Serdülő Szabadonrepülő Országos Bajnokság

2008. szeptember 06.

 

A  heves esőzések miatt  a nyáron elmaradt országos bajnokságot szeptember 6-án rendezték meg Tasson. Az időjárás most sem volt kegyes a gyerekekhez, mert a nagy hőség viharos széllel párosult. Gyermekeim a várakozásnál is jobban szerepeltek. Az F1-KE  kis elektromos kategóriában Péter lett az országos bajnok, még Anna a második. A két gyerekből álló csonka csapat a csapat első díjat is elhozta. Péter itt a weboldalon  is bemutatott F1-G kis gumis modellel a második helyezett lett.


F1-KE Országos Bajnokság

2008. október 24.

A Debreceni Városi Modellező Klub Földesen rendezte meg az F1-KE kiselektromos modellek ifjúsági és felnőtt országos bajnokságot. Az őszies de szabadon repülő modellző szempontból kellemes időben családunk jól szerepelt. A felnőtteknél országos bajnok lettem. Az ifjúsági korosztályban Anna kislányom lett a bajnok, Péter kisfiam pedig a harmadik. A családunkból összeállt csapat így a csapat versenyt is megnyerte.


 

Ipoly Kupa 2009

2009. május 02. és augusztus 22.

A májusi első forduló startjait szemerkélő esőben és irányát változtató szélben tejesítették a versenyzők. Az utolsó startra és a döntőkre az időjárás kedvezővé vált. Az F1-K kategória versenyét a második döntőben Strehó Gergely nyerte. A Strehó Gergely, Uram Balázs, Gere Anna összeállítású csapat megnyerte a csapat versenyt. Miután ez harmadszor történt, ezért a csapat verseny kupája végleg Balassagyarmaton maradt. A második fordulóra -rendhagyó módon-  augusztus 22-én a 100 éves jubileumi szabadon repülő országos bajnoksággal egy időpontban Tasson került sor. A kedvezőtlen szeles időben megrendezett versenyt Bádovszky László nyerte. A két forduló összesített eredménye alapján az Ipoly Kupát ő vihette haza.


F1-KE Országos Bajnokság 2009

2009. augusztus 21.

Az ez évi F1-KE országos bajnokságot a IV.Termál Kupa keretében idén is a Debreceni Városi Modellező Klub rendezte meg Földesen. Az időjárás ideális szabadon repülős volt. A felnőttek között én a harmadik helyezést értem el. Az ifjúságiak versenyében Péter fiam lett az első, Anna lányom a második. A családunk így a csapat versenyt ez évben is megnyerte. Az MMSZ a repülő modellezés 100 éves évfordulója alkalmából ízléses érmeket készíttetett, amelyeket az egyes kategóriák ez évi nemzeti bajnokságain dobogós helyezést elérők kapnak. Úgy adódott, hogy mindhárom változatából került hozzánk egy-egy példány.


 

Emlékkiállítás Balassagyarmaton

2009. November 23-27.

Az év elején elhatároztuk, hogy a száz éves magyar repülőmodellezés tiszteletére emlékkiállítást rendezünk. Az ötletet a Mikszáth Kálmán Művelődési Központ felkarolta. Ez úton is köszönetet mondok Csemniczky Zoltán Munkácsy díjas szobrászművész, igazgatónak, Nagyházi Bélának, és Lőrincz Katalinnak, akik a kiállítás berendezésével egy hétvégéjüket áldozták fel. A kiállítás anyagát a családunknál lévő modellekből válogattuk. Közel harminc különféle repülőmodell mellett egy hajó, és egy repülő makett is látható volt. A korai modellező éveimet az országos hatodik helyezett úttörő kis vitorlásom, és az 1977-es országos bajnokságon felnőtt harmadik helyezett DX kategóriájú önjáró vitorlásom képviselte. A falakon tablókra az elmúlt évek egy-egy emlékezetes pillanatáról készült képeket helyeztünk el. A csupán négy nap és egy este nyitva tartó kiállításnak nagy volt a látogatottsága, Erről tanúskodik a tizenkét oldal vendégkönyvi bejegyzés is. Az eseményről a városi televízió, és a megyei újság is tudósított.


 

 

F1-KE Országos Bajnokság 2010

2010. November 20.


Sokadik halasztás után a felázott talajú földesi repülőtéren rendezte meg a Debreceni Városi Modellező Klub az F1-KE  kategória ifjúsági és felnőtt országos bajnokságát. Utólag kiderült, hogy a késői időpont az utolsó volt ebben az évben. Másnap jelentős mennyiségű hó esett.
A fiatalok versenyén Anna diadalmaskodott, bátyja Péter lett a második. Én a felnőtteknél a második helyezést értem el, így a csapat értékelésben is a dobogó felső fokán végeztünk. Mindenkit meglepett, hogy a hideg, ködös időjárás ellenére sok 120 másodperces repülési idő született.


 

 

F1-KE Országos Bajnokság 2011

2011. Augusztus 21.

 

Nyári kánikulában került sor Földesen az ez évi F1-KE Országos Bajnokságra, amelyet az Őszi Termál Kupa keretében rendezett meg a Debreceni Városi Modellző Klub. A hatalmas termikekben a kis modellk igen magasra emelkedtek, és időzítés után is csak igen lassan ereszkedtek. Az ifjúsági korosztályban Anna és Péter döntő startot repültek, ahol Anna volt a szerencsésebb. A felnőtteknél én állhattam a képzeletbeli dobogó legmagasabb fokára, így a csapat versenyt is megnyertük. Verseny körülmények között itt alkalmaztuk először az RCDT-nek rövidített, rádiós leidőzítést, ami igen jó szolgálatot tett.
 


 Új "tag" a csapatban

Anna kérésére egy újabb csapat tagunk lett: Fajtája: Kispicc. Neve: Muffin ( Mint a finom sütemény).  Beceneve: Rókuci. Jogállása: Főkutya. Feladatkör: Modellek megkeresése, leszállási hely jelzése, parkoló gépkocsi őrzés-védelme.